En mentor er til for den unge

En  mentor er en person, som lytter og stiller spørgsmål, både udforskende og udfordrende spørgsmål, som giver feedback og som også giver sin mening til kende og fortæller historier fra eget liv og arbejde.

Den unge Mentee får ikke straks gode råd og løsninger serveret, men hører historier, som kan inspirere, udvikler idéer, der kan bygges videre på, og bliver udsat for spørgsmål, som giver nye indsigter og nye perspektiver. På denne måde får mentee anledning til selv at udvikle sine egne svar og løsninger, afprøve dem og eksperimentere og får hjælp til analyse og evaluering gennem nye samtaler med mentor.

Mentor og Mentee relationen er et læringssamarbejde, det betyder at mentor også  har fokus på egen læring. Når mentor lytter til mentees udfordringer og bekymringer, hører historier fra mentees liv og arbejde og ser verden gennem mentees øjne, så vil også mentor få nye indsigter og ny viden. Denne situation giver mentor anledning til at reflektere over sin egen adfærd i hverdagen, at overveje sine egne handlinger i udfordrende situationer og generelt til at få ny viden gennem at lytte til mentee.

Begge parter i dette læringssamarbejde har ansvar for deres egen læring, og begge har ansvar for at bringe al deres viden, erfaring og færdigheder ind i samarbejdet for at skabe den bedst mulige læringssituation for begge.

Kort om Gadespejlene

Vi er en mentorordning af ressource stærke voksne der hjælper unge med at indgå i meningsfulde sociale sammenhænge som, skole, arbejde og fritidsinteresser.
Vi hjælper unge på deres præmisser og møder dem der hvor de er. Kender du en ung eller vil du hjælpe en ung så høre vi gerne fra dig:

sm@gadespejlene.dk

29 22 67 66