Rikke Stougaard

Mentor

Jeg er 41 og bor på Vesterbro med mine to børn.

Jeg er oprindeligt fra Jylland, men har boet i København siden jeg startede med at læse. Jeg er uddannet etnolog fra Københavns universitet.

Jeg arbejder i Brøndby kommune med at udvikle kommunens samarbejde med det omkringliggende civilsamfund som f.eks. Gadespejlenes lokalafdeling i Brøndby. Før det var jeg projektkoordinator i et boligområde i Albertslund, hvor jeg understøttede beboerne i at gøre deres kvarter til et federe sted at bo.

Når jeg ikke arbejder, prøver jeg at være en god forældre for mine børn. Om sommeren bruger vi weekenderne i kolonihaven i Ballerup. Jeg har også gang i noget motion af og til, og har for nylig meldt mig ind i en triatlonklub.

Efter jeg har arbejdet sammen med Gadespejlene i Brøndby, har jeg fået lyst til selv at melde mig som mentor. Jeg har tidligere lavet ret meget frivilligt arbejde, bl.a. i Røde kors. Jeg synes, det er en fed måde at give noget af det overskud tilbage, som jeg selv har været heldig at få undervejs i mit liv indtil nu.

Vi har alle forskellige forudsætninger i livet, men næsten alle får brug for hjælp på et eller andet tidspunkt. Det kan være hjælp til overblikket, når det hele bliver for indviklet, eller hjælp til at sætte det hele lidt i perspektiv.

Jeg tænker, at en god mentor kan være med til at skabe klarhed, eller støtte en ung i at holde fast i det mål han eller hun har. En mentor er med til at stille de spørgsmål der hjælper den ungåe med at finde sine egne svar. Det vigtigste er at skabe en god og tillidsfuld relation, til dig, som i en kortere eller længere periode, har brug for en hånd.

rs@gadespejlene.dk