Regelsæt

I mødet mellem mentor og mentee, er grundreglen for mentor altid at være rummelig i mødet med den unge, kombineret med en stor portion sund fornuft så er der sjældent brug for flere regler.

For en go’ ordens skyld vil vi alligevel præciserer følgende regler for frivillige i Gadespejlene:

De 5 grundregler

  1. Møder de unge med 100 % fortrolighed, og rapporterer ikke til forældre, sagsbehandler, lærer, politi eller andre, uden forudgående tilladelse fra den unge.
  2. Hjælper frivilligt unge med det de unge frivilligt ønsker hjælp til, og bruger egen erfaring og viden i rådgivningen, og søger hjælp i foreningen hvis erfaring og viden ikke slår til.
  3. Møder de unge i det offentlige rum, bibliotek, cafe, fritidsaktivitet, skole, arbejde, naturen etc. hvor det gir’ mening for den unge at mødes.
    (Er der særlige årsager til at skulle mødes privat, skal der indhentes forudgående tilladelse på førstkommende forenings møde)
  4. Deltager på foreningens månedsmøde og deler viden og erfaring med de øvrige mentorer.
  5. Deltager i uddannelse og udbredelse af kendskabet til Gadespejlene.

Kommer du i tvivl i dit møde med den unge mentee så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Det var interessen for unge mennesker og deres trivsel, der fik mig til at blive mentor i Gadespejlene, det giver mig værdi at hjælpe andre og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel ved at stille min person til rådighed for et eller flere unge mennesker.