Begrænser dine bekymringer dig i dit liv?

Mange bekymringer går væk af sig selv, nogle vokser. En konflikt med en ven fylder meget den ene dag  og i blir’ gode venner igen dagen efter. Bekymringer som ikke at føle sig som alle de andre har det med at vokse.

Frygten for at blive til grin i klassen holder dig måske tilbage med at række fingeren op når læreren stiller spørgsmål. Det leder til drillerier i skolegården, og du vælger måske at løse dem med en knytnæve.

Frygten for at være den dumme i klassen får dig måske til at række fingeren op hele tiden, læse vildt mange lektier og skrive meget lange stile. Når du så får et 10 tal for din opgave falder din verden sammen og du blir’ skuffet. Måske frygten for ikke at få 12 får dig til ikke at ville gå til eksamen.

Fælles for disse eksempler er at dine bekymringer ofte har det med at vokse, og når de gør det så for de afledte konsekvenser der er begrænsende i det liv du egentlig gerne vil ha’. Det kan virke pinligt at be’ om hjælp, og måske håber du på at bekymringen går væk af sig selv.

At tale med en voksen om dine bekymringer er sejt

Bare det at ha’ én at dele dine bekymringer med hjælper. Alle bekymringer er rigtige for dem der har dem, og vil du af med dem er du sej hvis du tør dele dem med nogen. Lader du dem vokse og få negativ indflydelse på dit liv, bliver du begrænset i hvad du kan opnå.

Mangler du voksne at dele dine bekymringer med kan en mentor fra Gadespejlene være den hjælp du har brug for.

Min mentor er den objektive person der lytter til mig og hvad jeg har at sige, han skriver ikke noget ned og alt der bliver sagt forbliver mellem ham og mig, han snakker ikke med mine forældre eller nogle andre, han er den lyttende og rådgivende person som altid er der, når jeg har brug for det, uanset tid og sted. Hvis det brænder helt på er han kun et opkald væk.
Læs mere…